10 signalen van ons lichaam die wij serieus moeten nemen

Ons lichaam is één van de meest gecompliceerde machines ter wereld en deze machine stuurt ons constant informatie over onvolkomenheden. Vaak negeren we deze signalen en daarmee begaan we een grote fout en reageren wij steeds vaker te laat op deze signalen. Hier zijn 10 zorgwekkende signalen die ons lichaam kan afgeven die wij serieus genomen moeten worden.

Donkere cirkels onder de ogen
Donkere cirkels onder de ogen kunnen ontstaan wanneer je niet voldoende slaapt. Artsen raden aan om dagelijks tenminste 7-8 uur te slapen. Donkere cirkels kunnen echter ook het gevolg zijn van iets totaal anders, zoals bloedarmoede.

Kleurverandering van je vingers
Als je opmerkt dat de kleur van je vingers regelmatig verandert, is hier mogelijk een ernstige reden voor. Dit is namelijk ook een symptoom van het Reynaud’s syndroom – een aandoening waarbij lage temperaturen spasmen in de bloedvaten veroorzaken.

Wazig zicht
Als je vaak last hebt van vermoeide ogen en je merkt dat je moeite krijgt bij het herkennen van personen of het lezen van borden langs de weg, is het mogelijk dat je last hebt van kortzichtigheid of astigmatisme.

Op de volgende pagina lees je welke overige signalen van ons lichaam die wij serieus moeten nemen.

- Advertentie -