10 signalen van ons lichaam die wij serieus moeten nemen

- Advertentie -

Rammelde maag
Een rammelende maag wordt veroorzaakt door diverse processen in de darmen. Als je vaak geluiden waarneemt en/of als je er pijn bij voelt, kun je het best direct contact opnemen met een arts.

Vlekken voor je ogen
Deze kunnen diverse vormen aannemen: het kunnen stippen of stroken zijn. Zie je ze langer dan een week? Breng dan een bezoek aan een opticien. Dit kan een vroeg signaal van staar of een ander ernstig oogprobleem zijn.

Gedeeltelijk reukverlies
Ben je relatief jong en merk je op dat je minder goed kunt ruiken, neem dan contact op met een arts. Dit kan het gevolg zijn van een heftige griep of een andere virale infectie.

Oorsuizen
Tinnitus is een gevoel van ruis of geluid in je oren. De meest voorkomende oorzaak van een oorsuizen is constant geluid in bepaalde werkomgevingen.

Schilferige huid
Een schilferige huid is een signaal van vitaminegebrek. Een gebalanceerd dieet kan je huid weer herstellen. Als je naast een schilferige huid ook last hebt van jeuk, heb je mogelijk een schimmelinfectie.

Zenuwtrekkingen van de oogleden
Indien je gedurende lange tijd last hebt van zenuwtrekkingen in je oogleden, kunnen je ogen oververmoeid zijn. Om dit te verhelpen, kun je je ogen bevochtigen met wattenschijven met koud water. Als dit niet helpt en de zenuwtrekkingen aanhouden, heb je mogelijk last van een ernstiger zenuwprobleem.

Ontwrichting van het schoudergewricht
De schoudergewrichten van sommige mensen lijken wel los te zitten of kunnen in vreemde richtingen bewogen worden. Dit kan aangeboren zijn, maar het kan ook het gevolg zijn van letsel. Ongeacht wat de oorzaak is, het is een gevaarlijke aandoening die kan leiden tot letsel en ontwrichting.

- Advertentie -
- Advertentie -