3 Redenen waarom je altijd groene zeep in huis moet hebben

Waarschijnlijk heb je in de kast van je grootmoeder een pot groene zeep zien staan. Groene zeep is nog steeds een heel handig schoonmaakmiddel dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Groene zeep maakt korte metten met vetvlekken, waardoor hardnekkige vlekken meteen verdwijnen. Vroeger werd deze zeep gemaakt van hennepolie (vandaar de groene kleur), maar de milieuvriendelijke producten van tegenwoordig worden gemaakt van soja- of koolzaadolie. Groene zeep is verkrijgbaar als een dikke gelei of in vloeibare vorm in zijn gemakkelijk herkenbare pot. Beide varianten zijn te vinden in supermarkten, drogisterijen of online webwinkels.

1. Hardnekkige kalkaanslag verwijderen
De badkamer, badkuip en vooral de douche worden elke dag intensief gebruikt. Om deze ruimten vrij van kalk te houden, is het belangrijk ze regelmatig schoon te maken. Met een pot groene zeep en wat baking soda is dit klusje in een handomdraai geklaard.

Hoe verwijder je kalkaanslag:
Meng een deel groene zeep met vier delen baking soda tot een pasta. Breng dit mengsel aan op de badkamertegels, badkuip en douchecabine en wrijf de tegels stevig in met een natte spons. Voor een extra finishing touch kun je het desgewenst afspoelen met een allesreiniger en je badkamer, badkuip en douchecabine zien er weer spiksplinternieuw uit. Er zijn nog veel meer dingen te doen met groene zeep.

Lees verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill