5 redenen waarom je geen keukenrol moet gebruiken (veel mensen weten dit niet)

Heb je een vlekje in de keuken dat je snel wilt wegwerken? Veel mensen pakken dan een velletje keukenpapier. Maar dat kan nare gevolgen hebben. Hier zijn 5 redenen waarom het gebruik van keukenpapier soms niet zo handig is. Keukenpapier lijkt super handig en onmisbaar voor het schoonmaken van de keuken. Maar let op! Achter deze schijnbaar onschuldige rol zitten een paar verborgen nadelen. Hier zijn vijf redenen waarom je misschien beter geen keukenpapier kunt gebruiken.

1. Keukenpapier kan zilveren bestek beschadigen
Jouw mooie zilveren bestek steelt de show op elke eettafel. Maar als je keukenpapier gebruikt om het schoon te maken, kan dat problemen geven. Het ruwe papier kan krassen achterlaten op het delicate oppervlak van je bestek. Gebruik in plaats daarvan microvezeldoekjes of speciale zilverdoekjes. Zo blijft je bestek mooi en voorkom je vervelende krassen.

2. Keukenpapier haalt olie uit hout
Niets is mooier dan een goed verzorgd houten oppervlak in de keuken. Maar pas op met keukenpapier: dit kan olie uit het hout halen. De vezels van het papier zuigen de olie op, waardoor het hout zijn bescherming verliest. Gebruik liever een zachte doek of spons om het hout mooi te houden.

Lees verder op de volgende pagina


play-sharp-fill