6 dingen die je niet moet doen tijdens je menstruatie

De symptomen van je menstruatie, zoals stemmingswisselingen, vochtretentie en buikpijn, zijn al vervelend genoeg. Maar sommige vrouwen maken het nog erger door hun gedrag tijdens deze periode. Om je klachten in de toekomst tot een minimum te beperken, laten we in dit artikel zien welke 6 fouten je NIET moet maken tijdens je menstruatie.

- Advertentie -

1.) Een tampon verwisselen zonder je handen te wassen
Vooral wanneer je onderweg bent en het snel moet doen, kan het gebeuren dat je door de stress vergeet je handen te wassen voordat je een tampon verwisselt. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Er zitten namelijk vaak bacteriën op je handen die absoluut niet in de buurt van je intieme zone mogen komen. Om infecties te voorkomen, is het handig om altijd handdesinfectiemiddel of milde intieme doekjes bij je te hebben, of gebruik een tampon met een applicator.

2.) Een tampon ’s nachts in je lichaam laten zitten
Een fout die je absoluut moet vermijden, is het ’s nachts in je lichaam laten zitten van een tampon. Gewone tampons absorberen na langdurig gebruik magnesium in je lichaam en verstoren de vaginale flora. Hierdoor kunnen stafylokokkenbacteriën toxines produceren die het toxische shock syndroom (TSS) veroorzaken – een infectie die kan leiden tot ernstig orgaanfalen, circulatoire instorting en uiteindelijk zelfs de dood. Daarom wordt aanbevolen om tampons niet langer dan 6-8 uur in je lichaam te laten zitten en ’s nachts liever maandverband te gebruiken.

Lees verder op de volgende pagina welke andere 4 belangrijke dingen je absoluut niet moet doen tijdens je menstruatie.

- Advertentie -
- Advertentie -