7 lichaamsdelen waar je deodorant op kunt gebruiken (behalve oksels)

Wij durven te beweren dat iedereen van ons een deodorant in zijn badkamer heeft staan en deze ook dagelijks gebruikt. De functie van dit middel voor lichaamsverzorging is het bestrijden van onaangename lichaamsgeur. Omdat dit meestal uitgaat van de oksels, wordt deodorant meestal (uitsluitend) daar gebruikt. Het is echter verkeerd om te denken dat deodorant alleen op deze plek van het menselijk lichaam kan worden gebruikt. Naast zijn belangrijkste functie van geurbestrijding heeft deodorant ook andere interessante effecten die uiterst nuttig kunnen zijn.

Hier zijn 7 lichaamsdelen waarop deodorant ook kan worden gebruikt:

Voeten

De meesten van ons brengen de hele dag door in schoenen, daarom is het begrip “zweetvoeten” velen niet onbekend. Zweet op de voeten kan leiden tot een extreem slechte geur en ergere gevolgen, zoals bacteriën. Een manier om dit te voorkomen is door de voeten in te sprayen met deodorant, wat de voeten langer fris en droog houdt en het zweten voor een langere tijd tegengaat.

Borsten

Vrouwen met grotere borsten worden vaak geconfronteerd met het probleem dat het gebied onder hun borsten zweet. Dit kan leiden tot een onaangenaam gevoel en zelfs huidirritaties. Het gebruik van deodorant op deze plek zou de borsten langer droog houden en zweten voorkomen. Als je je zorgen maakt over mogelijke dermatitis of iets dergelijks, moet je kiezen voor een deodorant zonder aluminium.

Binnenkant dijen

Ook het gebied tussen onze benen kan gaan zweten, wat jeuk, irritatie en schuurplekken kan veroorzaken. Het dragen van jeans kan dan een uitdaging worden. Hier kan het aanbrengen van deodorant op de binnenkant van onze dijen als het ware “levensreddend” zijn. De stoffen in de deodorant houden de benen droog en zorgen voor een zachte wrijving van de dijen. Vaak is vocht namelijk de oorzaak van het schuren van de dijen.

Lees verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill