7 verborgen diabetesverschijnselen die je absoluut NIET mag negeren

Diabetes is een ziekte die de insulinewaarden in het lichaam beïnvloedt, en daarmee ook de bloedsuikerspiegel. Sommige vroege symptomen van diabetes worden vaak over het hoofd gezien of als onschuldig afgedaan. Als ze echter onbehandeld blijven, kunnen ze leiden tot verergering van de ziekte en kunnen complicaties zoals nierfalen het lichaam verder verzwakken. Aan de andere kant heeft een medische studie aangetoond dat de levensverwachting van mensen met diabetes toeneemt naarmate de ziekte vroeger wordt ontdekt en de symptomen adequaat worden behandeld.

- Advertentie -

- Advertentie -

Er zijn twee soorten diabetes
Er zijn twee soorten diabetes: type 1 en type 2. Type 1 wordt vaak al op jonge leeftijd vastgesteld. Bij deze vorm kan het lichaam geen insuline produceren en is het nodig om insuline te injecteren. Type 2 komt vaker voor dan type 1. In dit geval kan het lichaam niet voldoende insuline meer aanmaken. Vaak is deze vorm van diabetes het gevolg van een ongezond voedingspatroon en gebrek aan lichaamsbeweging.

Verborgen symptomen van diabetes
De volgende lijst toont symptomen die in combinatie met elkaar kunnen wijzen op diabetes. Als één of meerdere symptomen optreden, is het belangrijk om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

Onlesbare dorst en vaak moeten plassen
Overmatige dorst is een typisch symptoom van diabetes. De oorzaak van de dorst ligt bij de nieren, die de bloedsuikerspiegel onvoldoende kunnen reguleren. Hierdoor wordt de suiker “ongefilterd” via de urine uitgescheiden.

Lees verder op de volgende pagina

- Advertentie -
- Advertentie -