97% van de mensen weet niet wat dit knopje in je auto doet!

Met de zomer in volle gang is het belangrijk om te weten hoe je het maximale comfort uit je auto kunt halen tijdens hete dagen. Een functie die vaak over het hoofd wordt gezien, maar je rijplezier aanzienlijk kan verhogen, is de recirculatieknop van de airconditioning. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het juiste gebruik van de recirculatieknop en de voordelen ervan, vooral tijdens warm weer.

De meeste auto’s zijn uitgerust met een recirculatieknop in het bedieningspaneel van de airco. Maar velen van ons zijn niet zeker wanneer we deze moeten gebruiken. Het eenvoudige antwoord is dat je de recirculatieknop in de zomer moet gebruiken en in de winter moet uitschakelen.

De recirculatieknop haalt de lucht uit de auto en recirculeert deze in de cabine in plaats van verse buitenlucht aan te zuigen. Op dagen zoals vandaag, wanneer de hitte ondraaglijk is, als je de koelere lucht in de cabine niet recirculeert, zal het AC-systeem warme lucht van buiten aantrekken en proberen te koelen. Door de recirculatiefunctie te gebruiken, wordt je auto koeler en wordt de levensduur van de airconditioning verlengd.

Lees snel verder op de volgende pagina!


play-sharp-fill