Doe eens een scheutje azijn bij je was en zie wat er gebeurt!

Baking soda, WD-40 en afwasmiddel zijn bij velen al bekend als perfect schoonmaakmiddel. Je kan er bijvoorbeeld je matras mee schoonmaken of het toilet mee ontstoppen. Maar wist je dat er nog zo’n handig middel bestaat en wat niet per se een schoonmaakmiddel is? Je raadt het al, dat is azijn. En nee ik heb het niet alleen over het ontkalken van de wasmachine of de waterkoker. Hier vind je 9 verrassende manieren om azijn in en om het huis te gebruiken.

1. Onkruid

Azijn is ontzettend sterk spul. Het is zelfs zo sterk dat als je het op onkruid kan spuiten en dat het plantje niet meer terugkomt. Verdelg het onkruid alleen op deze manier als er geen andere bloemen of planten in de buurt staan. Je wilt natuurlijk niet dat jouw kleurrijke planten in de tuin doodgaan. Eén optie voor het verwijderen van onkruid tussen andere planten kan het volgende zijn: druppel, spuit of strijk het azijn voorzichtig over de bladeren van het onkruid. Het beste resultaat is als je het op een droge en zonnige dag op het onkruid spuit; het kan namelijk even duren voordat de onkruidverdelger aan de slag gaat. De zon zorgt ervoor dat het proces versneld.

2. Huisdier

Honden en katten kunnen last hebben van jeukende en schilferige huid op, in en rond de oren. Vooral als je een huisdier hebt met slappe oren zoals en labrador of golden retriever is dit vaak een probleem. Meng 1 eetlepel azijn met 4 eetlepels water, leg er een schone doek in en laat het even intrekken. Gebruik vervolgens de doek om de binnenkant van de oren van jouw huisdier schoon te maken. Heb jij ongewenste katten in de tuin en gebruiken ze het als toilet? Azijn is de oplossing. Spuit of giet een beetje azijn op de plek waar ze hun ontlasting leggen en voor je het weet heb je geen last meer van katten, want ze hebben een hekel aan azijn.

Lees snel verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill