ARTS waarschuwt: Dit zou elke vrouw bij haarzelf vandaag nog moeten controleren

De gezondheid van elke vrouw moet worden verzorgd. Met het ouder worden, begint ons lichaam te veranderen. Het lichaam wordt zwakker en de functies worden minder effectief naarmate we ouder worden. In zo’n stadium is het heel belangrijk om regelmatig getest te worden, want door het ouder worden neemt het risico op gezondheidsproblemen toe. Regelmatige gezondheidsonderzoeken voor vrouwen garanderen hun welzijn.

De beste manier om een ziekte te overwinnen is de progressie ervan te voorkomen. Als de symptomen op tijd worden opgemerkt, heeft de persoon meer kansen om te herstellen. Het is daarom belangrijk om je gezondheidstoestand goed in de gaten te houden, zonder de signalen die het lichaam geeft te negeren. Een van de vele wonderbaarlijke dingen voor je lichaam is dat het ingebouwde sensoren heeft. Deskundigen zeggen dat je tekenen van vroegtijdige waarschuwing zou kunnen zien als je een paar minuten langer naar je lichaam voor de spiegel kijkt. Dus, ga je gang. Het is tijd voor een zelf-check.

Taille

Zelfs als je je geen zorgen maakt over overgewicht, betekent dit niet dat je er niet voor hoeft te zorgen. De taille is erg belangrijk omdat vet rond de buik een symptoom kan zijn van het metabool syndroom dat kan leiden tot diabetes, vasculaire atherosclerose en aandoeningen van het cardiovasculair systeem. Als de tailleomtrek groter is dan 90 cm, is dat een reden voor serieuzere controles. Het is noodzakelijk om de taille elke 3-4 maanden te meten om persoonlijke veranderingen in de gaten te houden.

Groei

Nog een punt dat vreemd kan lijken, maar dat je eigenlijk kan helpen om problemen te ontdekken: je moet je lengte eens per jaar meten. Een verminderde groei kan wijzen op problemen met de tussenwervelschijven en de wervelkolom als geheel. Het is raadzaam regelmatig te bewegen en te zorgen voor voldoende calciuminname om gezonde botten te houden.

Lees verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill