Dermatologen onthullen geheimen om van donkere kringen af te komen

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je wordt wakker, loopt naar de badkamer en ziet dat je donkere kringen onder je ogen hebt. De oorzaak hierachter kan van alles zijn, een huilende baby in de nacht, slecht gegeten of misschien kun je de schuld wel geven aan je genen. Maar, wat is de oorzaak nu precies voor de donkere kringen die onder je ogen verschijnen?

- Advertentie -

- Advertentie -

Dermatologen geven aan dat er meerdere redenen hiervoor kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld de samenstelling van je huid, pigment en melanine rond je ogen. Maar, ook kan het liggen aan andere factoren, zoals hyperpigmentatie en wallen onder je ogen. Hieronder lees je verder wat nog meer kan bijdragen aan de donkere kringen onder je ogen.

Je ogen wrijven
Vaak is het een probleem voor mensen die te maken hebben met allergieën en droge ogen, omdat zij namelijk regelmatig in hun ogen moeten wrijven. Hiermee kun je ervoor zorgen dat er meer melanine wordt geproduceerd, en je dus eindigt met donkere huid onder je ogen. Daarom wordt het ook sterk aangeraden door huidspecialisten om niet te hard in je ogen te wrijven wanneer je make-up verwijderd, omdat dit ook voor productie van pigment kan zorgen.

Hoewel dat een aantal redenen kunnen zijn voor donkere kringen, zijn er ook nog andere manieren waarop ze ontwikkeld kunnen worden. Zo kan een tekort aan slaap, bijvoorbeeld bijdragen aan de verslechtering van je huid, maar ook regelmatig en overmatig gebruik van alcohol en zout. Daarnaast is roken ook enorm slecht voor je huid en natuurlijk ook je gezondheid. Je wilt deze niet op je gezicht hebben, dus hebben we een aantal manieren gevonden waardoor je het zelf kunt behandelen.

Bekijk het snel op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -