Deze voedingsmiddelen kunnen zelfs gevaarlijk zijn om op te warmen!

Wanneer je een halve pan eten overhoudt na het eten, vraag je je misschien af of je het kunt bewaren in de koelkast of dat je het beter kunt weggooien. Het is belangrijk om te weten dat je niet alle voedingsmiddelen zomaar opnieuw kunt opwarmen. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je beter kunt weggooien als je ze over hebt.

- Advertentie -

- Advertentie -

Aardappelen

Aardappelen kunnen opnieuw worden opgewarmd, maar alleen als ze na de eerste keer bereiden meteen in de koelkast worden gelegd. Als de aardappelen afkoelen en op kamertemperatuur komen, kan de warmte de groei van de zeldzame bacterie botulisme stimuleren, wat kan leiden tot voedselvergiftiging.

Rijst

Bij het opnieuw opwarmen van rijst kan de baccillus cereus-bacterie ontstaan, die gifstoffen produceert die tot voedselvergiftiging kunnen leiden. Je voorkomt besmetting door het eten snel terug te koelen naar vier graden, niet langer dan twee dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik. Warm de rijst dus alleen opnieuw op als je deze na de eerste keer koken in de koelkast hebt bewaard.

Bekijk nog meer voedingsmiddelen op de volgende pagina, ik weet zeker dat je deze vaak gewoon opwarmt!

- Advertentie -
- Advertentie -