Dit is wat elke dag een beetje citroensap drinken doet met je lichaam.

Onze nieren zijn essentieel voor het leven. Zij maken deel uit van de urinewegen en zijn dus medeverantwoordelijk voor de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. De nieren hebben echter ook andere functies: Ze filteren het bloed en produceren hormonen die helpen bij de vorming van rode bloedcellen en het gezond houden van de botten. De nieren zijn als je het ons vraagt dus zeer belangrijk. Nierontstekingen kunnen zeer gevaarlijk zijn, en het doorkomen van een niersteen wordt vaak vergeleken met een bevalling. Gelukkig kan je vanuit jouw eigen huis voor zorgen dat jouw nieren gezond blijven. De volgende 7 drankjes zouden een vast onderdeel van jouw dagelijkse voeding moeten worden!

- Advertentie -

- Advertentie -

1. Paardenbloemthee

Paardenbloemen zijn prachtig om naar te kijken, maar ze zijn ook een uitstekende en zeer gezonde voedselbron. Verrassend genoeg is de hele bloem eetbaar, maar een bloem van de kant van de weg plukken en opeten is niet aan te bevelen. Paardenbloem is een uitstekende bron van veel gezonde vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en D, maar ook ijzer, zink en kalium. Het is ook een diureticum (doet je meer plassen) en vervangt het kalium dat je lichaam verliest door te plassen. Paardenbloem heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en zou helpen bij het oplossen van nierstenen. Raadpleeg eerst een arts en neem vervolgens dit drankje een maand lang consequent innemen.

2. Gemberthee

Gember is een specerij met vele gezondheidsvoordelen. Het helpt vele vormen van misselijkheid te verminderen (vooral ochtendmisselijkheid), het kan de bloedsuikerspiegel en zelfs het cholesterolgehalte verlagen, en het kan de risicofactoren voor hartziekten verminderen. Naast deze verbazingwekkende gezondheidseffecten, kan gember ook vrije radicalen binden en ontstekingen die gepaard gaan met nieraandoeningen verlichten. Als je goede gemberthee wilt maken, leg je de gewassen en ongeschilde plakjes gember in een kop gekookt heet water en laat het minstens 5 minuten trekken. Als je de thee zoet wilt, kan je een beetje honing toevoegen.

Lees verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -