Experts waarschuwen: Spoel deze dingen nooit door het toilet!

Eigenlijk heel logisch: je mag alleen wc-papier door het toilet spoelen! Maar deze regel is moeilijker te volgen dan je zou denken. Geldt dit ook voor jou? In openbare toiletten zie je vaak de mededeling dat je tampons en maandverband niet in het toilet mag gooien, maar in de vuilnisbak. Persoonlijk let ik altijd goed op dit soort opmerkingen, maar ik geef toe dat ik thuis van tijd tot tijd restjes soep door het toilet spoel. Mag dat eigenlijk wel…

- Advertentie -

- Advertentie -

Waarom mag je sommige dingen niet door het toilet wegspoelen?

Ten eerste is het niet erg fris om sommige dingen weg te spoelen door het toilet. Als jij etensresten of een gebruikte tampon door het toilet spoelt, blijven er resten/bacteriën achter en niet veel later ga jij weer op de bril zitten. Niet bepaald hygienisch als je het ons vraagt. Het allerbelangrijkste waarom je niet zomaar dingen door het toilet mag spoelen is omdat een toilet makkelijk verstopt raakt.

Nu is een verstopping in de zwanenhals van het toilet nog niet zo erg en kan je die eenvoudig zelf verhelpen. Een verstopping in de leiding is een stuk hardnekkiger en zal je toch echt een loodgieter moeten bellen. Naast het feit dat je dan geen gebruik meer kan maken van het toilet, is een loodgieter ook een behoorlijk duur grapje, dus lijkt het ons logisch dat je verstoppingen liever voorkomt dan geneest.

Lees verder op de volgende pagina voor de lijst met producten die je nooit door het toilet moet spoelen.

- Advertentie -
- Advertentie -