Gooi jij eierschalen altijd in de prullenbak? Nooit meer doen!

Een lekker gebakken eitje met spek op zondag. Dinsdag voor de lunch een uitsmijter van 3 spiegeleieren met ham en kaas. En op vrijdag heb je voor het avondeten een salade met een hardgekookt eitje gemaakt. En o-ja, op woensdag bakte je ook nog een lekkere cake waar flink wat eieren ingingen. Eieren; je gebruikt ze stiekem best veel. En de eierschalen? Die gooi je elke keer gewoon weg. Maar wist je dat je deze voor heel veel dingen kan gebruiken? Vooral je tuin is er dol op!

- Advertentie -

- Advertentie -

Heb je eieren? Dan heb je eierschalen. En als je eierschalen hebt, heb je een wondermiddel in handen. De schaal van een kippenei bestaat voor meer dan 95% uit calcium, eiwit, magnesium, ijzer en kalium – een cocktail die zeer nuttig is in je tuin. Wij geven zes redenen waarom je de eierschalen voortaan niet meer weg hoeft te gooien

1. Als meststof

Eierschalen zijn een hele goede manier om calcium aan je grond toe te voegen. Je kan de eierschalen zo op de grond gooien – maar het kan even duren voordat de eierschalen zijn afgebroken. Je kunt ze dus beter eerst pletten met behulp van een vijzel en een stamper. Dit mengsel kun je verwerken in de bodem van een bloempot, in de potgrond van je zaailingen, of zelfs in je moestuin.

2. Tegen ongedierte
Als je last hebt van slakken in de tuin, strooi dan wat grof gekruimelde eierschalen in een kringetje rond de planten waar je de slakken vaak ziet. De scherpe randen van de eierschalen schrikken de slakken en naaktslakken (en zelfs rupsen) af; ze kruipen niet graag over een scherpe ondergrond. Zeker als je dit regelmatig doet, zullen de slakken je planten sneller met rust laten.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer geweldige manieren om eierschalen in je tuin te gebruiken.

- Advertentie -
- Advertentie -