Hij zet een bakje onder de poot van z’n tafel en vult deze met water. Geniaal!

Als je graag buiten eet in de zomer weet je dat je te maken krijgt met insecten. Één voor één klimmen, landen en springen ze op tafel in de hoop een vorkje mee te prikken. Vooral mieren kunnen erg vervelend zijn. Voor je het weet wandelt er een hele kolonie via de tafelpoot omhoog, dwars door je bord om vervolgens in je lekkere gekoelde drankje te eindigen. Niets irritanter dan dat! Het liefst sprint je meteen naar binnen om je verdelger te pakken – maar wacht daar nog maar even mee.

- Advertentie -

- Advertentie -

Ook al doden bestrijdingsmiddelen en verdelgers de mieren snel en effectief, je wilt het liever niet op of naast je eten sprayen. Daarnaast werken verdelgers voornamelijk goed binnenshuis; buitenshuis is het maar van korte duur. Het is beter om de oorzaak aan te pakken, dan in het wilde weg mieren te doden in de hoop dat ze zo wegblijven. Er zijn een tal van (natuurlijke) manieren die je kunt toepassen om de mieren voorgoed van je tafel te houden – of nou ja, zo lang je lekker buiten aan tafel zit te genieten.

Goed schoonhouden

Mieren gaan er op uit om voedsel te verzamelen, zodat de kolonie gevoed kan worden. Ze laten hierbij een geurig spoor achter, zodat ook andere mieren hun weg naar de voedselbron kunnen vinden. Als je goed kijkt kun je soms zo’n spoor zien. Door het wegwassen van deze route zal je het ze al moeilijker maken om hun favoriete plekjes te vinden. Maar ook als je geen spoor ziet, betekent het niet dat het er niet is. De tafel zo nu en dan afnemen met een sopje is dus zeker een goed idee.

Zorg er daarnaast ook voor dat gemorste vloeistoffen meteen worden schoongemaakt en kruimels meteen van tafel worden geveegd. Zo voorkom je dat er binnen de kortste keren weer een kolonie op tafel rond paradeert. Blijf je maar poetsen en mieren terug zien komen?

Lees verder op pagina twee voor meer tips.

- Advertentie -
- Advertentie -