Lichamelijke symptomen van een beginnende Alzheimer die je nooit moet negeren

Wanneer je denkt aan symptomen van de ziekte van Alzheimer, kunnen verwarring, desoriëntatie en spraakproblemen de eerste symptomen zijn die je te binnen schiet. Maar de ziekte van Alzheimer manifesteert zich ook fysiek. Soms vertoont men eerst fysieke symptomen van Alzheimer vóórdat de mentale symptomen zichtbaar worden. Fysieke veranderingen in het dagelijks leven geven in een vroeg stadium de eerste aanwijzingen van Alzheimer of daaraan gerelateerde dementie.

- Advertentie -

- Advertentie -

Er is geen duidelijke grens tussen normale ouderdomsveranderingen en de fysieke symptomen van alzheimer. Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met een arts als het niveau van functioneren van een persoon lijkt te veranderen. Het van cruciaal belang voor mensen met de diagnose dementie en hun familie om zo vroeg mogelijk informatie, zorg en ondersteuning te krijgen.

Daarom hebben wij een lijst samengesteld met 7 lichamelijke symptomen van een beginnende Alzheimer die je moet weten zodat de diagnose tijdig door een arts vastgesteld kan worden. Lees verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -