Podologen trekken aan de bel: slippers thuis dragen zijn schadelijk voor je voeten

Vaak is het zo dat zodra je thuis komt, dat je je schoenen uitdoet en meteen je slippers aandoet om koude voeten te vermijden. Daarnaast is het ook fijn om je sokken niet al te vies te maken en dus lekker slippers te dragen in huis, maar uiteraard ook voor comfort. Echter, hoe comfortabel zijn de slippers nou echt? En zijn ze eigenlijk wel goed voor de gezondheid van je voeten? Dit is wat de podologen te zeggen hebben over het dragen van slippers in huis.

- Advertentie -

- Advertentie -

Dragen van slippers nuttig

Goed nieuws voor de liefhebbers van slippers in huis! Het wordt namelijk sterk aangeraden om slippers in huis te dragen, vooral voor mensen die pijn hebben of last ervaren in de hielen. Door slippers te dragen, geef je je voet de nodige ondersteuning, denk hierbij aan de voetboog en de bal van je voet. Dus, enorm belangrijk voor de algehele comfort van je voeten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat het dragen van slippers in huis geen effect heeft op de verzwakking van de spieren of de gewrichten in je voeten en enkels. Het is namelijk belangrijk voor de gezondheid van je voeten om de juiste schoenen en slippers te dragen. Ook wordt het aangeraden om slippers met sokken te dragen als je pijn en last ervaart, omdat dit meer ondersteuning geeft aan je voeten.

Wat je moet vermijden bij pijn:

Zoals bij schoenen, is het ook zeer belangrijk om bij slippers je juiste maat te hebben. Als ze groter of kleiner zijn, ben je al snel geneigd om je tenen samen te knijpen. Dit wordt streng afgeraden door podologen, omdat dit op lange termijn de spieren kan aantasten. Zo kan het zorgen voor ontstekingen, maar ook voor overbelasting doordat je je tenen constant samentrekt.

Overigens wordt het ook niet aangeraden om slippers zonder achterkant te dragen, maar slippers die om je hele voet passen. De reden hiervoor is dat slippers zonder achterkant niet zo stabiel en beschermend zijn. Vooral wanneer je slippers niet goed passen en je tenen moet samentrekken, is het tijd om nieuwe slippers te kopen.

Ook is het een indicatie wanneer je een likdoorn krijgt bij je tenen, omdat dit voornamelijk kan komen doordat je er teveel druk op legt. Niet alleen dat, maar je kan ook blaren en andere pijnlijke symptomen ervaren als gevolg van het dragen van een slechte slipper.

Lees verder op de volgende pagina waar je rekening mee moet houden en wat de beste optie is.

- Advertentie -
- Advertentie -