LET OP: Dit is waarom je jezelf eigenlijk niet moet scheren ‘daarbeneden’

Een moderne vrouw streeft naar schoonheid en anno 2022 is dat een gladde en kale huid. Dit is dan ook de reden dat veel vrouwen hun benen, oksels, bikinilijn, tenen en soms zelfs armen scheren, waxen, laseren en/of harsen. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat het scheren van de oksels, benen en bikinilijn een vast schoonheidsritueel is van iedere vrouw. Op welke manier je deze haren weghaalt: het is altijd een opoffering, Bijvoorbeeld: de ingegroeide haren of de snijwondjes.

Alhoewel dit allemaal vrij normaal is, benadrukken steeds meer artsen dat de natuurlijk haarbedekking ontzettend belangrijk is voor het behoud van een goede gezondheid. Sterker nog: het is een beschermende barrière waar vrouwen eigenlijk van af moeten blijven! Waarom?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen, zowel mannen als vrouwen, zichzelf scheren om zichzelf knapper en aantrekkelijker te vinden. Toch waarschuwen gynaecologen dat vrouwen het haar bij de bikinizone niet volledig moet wegscheren.

1. Beschermt tegen ziektekiemen.

Schaamhaar beschermt de huid van verschillende ziektekiemen. Zwaar ondergoed, strakke kleding, maar ook een hoge luchtvochtigheid en onvoldoende ventilatie zorgen er vaak voor dat het haar sneller (terug)groeit.

Lees snel verder op de volgende pagina voor nog meer gezondheidsredenen.


play-sharp-fill