Symptomen die kunnen wijzen op diabetes die je absoluut niet mag negeren

Diabetes is een ziekte die wereldwijd 371 miljoen mensen beïnvloedt, en 187 miljoen van hen weten niet eens dat ze de ziekte hebben, volgens de International Diabetes Federation (IDF). Alsof de ziekte niet gevaarlijk genoeg was, is het leven met diabetes zonder te worden gediagnosticeerd extreem gevaarlijk. Hier zijn 7 ernstige signalen voor diabetes die iedereen moet weten:

- Advertentie -

- Advertentie -

Verhoogde dorst
Word je midden in de nacht wakker met een droge mond? Heb je om de paar minuten behoefte aan water? Hoewel het gezond is om elke dag een goede hoeveelheid water te consumeren, is deze verhoogde behoefte aan water eigenlijk een symptoom genaamd polydipsia.

Als je diabetes hebt, wordt er in je bloed overmatig suiker (glucose) opgebouwd. Je nieren zijn verplicht om overuren te draaien en als ze niet kunnen bijhouden, komt het overmatige suiker in je urine. Dit leidt tot vaker urineren, waardoor je meer vocht verliest en daardoor ook behoefte hebt aan het drinken van water.

Vlekken op je huid
Nog een andere reden om elke dag je huid te controleren op vreemde onregelmatigheden. Als je donkere vlekken op je huid ziet die lijken te groeien of vermenigvuldigen, ga dan onmiddellijk naar je huisarts, aangezien dit een teken is van diabetes.

Op de volgende pagina lees je welke overige symptomen van diabetes die je niet mag negeren.

- Advertentie -
- Advertentie -