Ze legt citroenschillen in de tuin. De reden is super slim

Hoewel tuinieren een kunst op zich is, kan je het zo makkelijk of moeilijk mogelijk voor jezelf maken. Anno 2023 zijn er zoveel handige trucjes dat je echt niet meer de hele dag op je knieën door de tuin moet kruipen. Tenzij je dit natuurlijk graag doet. Wil jij het een stuk eenvoudiger voor jezelf maken? Dat doe je door de volgende 9 ingrediënten – die je hoogstwaarschijnlijk al in huis hebt – voortaan in de tuin te gebruiken.

- Advertentie -

- Advertentie -

1. Kaneel.

Vochtige grond triggert schimmelgroei bij planten, zeker bij jonge planten en zaailingen en dat wil je dus absoluut niet! Wat je dus kan dus is kaneelpoeder rond de planten te strooien of een aantal kaneel stokjes rondom de plant in de grond te steken. Hoezo dat? Kaneel bevat een stof, fungicideen, dat een anti-schimmelfunctie heeft, hierdoor is de kans op schimmelgroei klein als je kaneel rondom de plant strooit.

2. Honing.

Geef jij veel geld uit aan materialen om de wortelgroei te stimuleren? Vanaf nu hoeft dat niet meer. Meng 1 eetlepel honig met 500 ml kokendheet water en laat dit afkoelen. Als het afgekoeld is kun de wortels van de plant in het mengsel dippen en daarna in de tuin planten.

3. Gekookt water.

De meeste mensen gooien het water waar ze groeten in hebben gekookt weg, maar dat hoeft dus helemaal niet. Je kan dit namelijk ook in de tuin gebruiken. Bonus: de extra voedingsstoffen die het water heeft opgepikt van de groente koken zijn goed voor de tuin.

Benieuwd welke keukeningrediënten je nog meer in de tuin kan gebruiken? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -