Ze vult een boterhamzakje met water en doet er een paar centjes in. De reden? Dit had ik eerder moeten weten!

Met het warme weer is het vaak puffen in huis en dus zetten we graag alle ramen en deuren open. Maar je hebt de deur nog niet open of de eerste de beste vlieg heeft zijn weg al naar binnen weten te vinden. Er is niets zo vervelend als honderdduizend vliegen in je woonkamer, keuken of slaapkamer. (Ja, het kan echt: sommige vliegen overwinteren gewoon in je huis!) En eenmaal in huis zijn de vliegen moeilijk weer weg te krijgen. Of we zetten de deur niet meer open, of we leren er mee leven. Óf we doen het volgende.

Leve de zomer, maar heb jij ook zo’n hekel aan die verdomde vliegen? Denk je met dit mooie weer lekker de deur open te kunnen zetten (of nog beter: heerlijk buiten te eten), moet je om de tien seconden de vliegen van je bord eten afslaan. Gelukkig hebben wij een heel handig trucje ontdekt, zonder vliegenmepper of dure chemische middeltjes. Het enige wat je nodig hebt is een boterhamzakje, water en een paar muntjes.

De boterhamzakjes-truc

De eerste keer dat wij de boterhamzakjes met water bij iemand zagen hangen keken we nog raar op; maar het werkt echt! De schittering van het water en de muntjes houdt de vliegen bij je vandaan. Dit komt doordat de ogen van een vlieg gecompliceerder zijn dan die van de mens; ze bestaan uit duizenden afzonderlijke lenzen die gevoelig zijn voor veranderingen in licht. Dus wanneer het licht het zakje gevuld met water en glimmende centjes raakt, ‘breekt’ het licht en raken de vliegen verward.

Wil jij dit ook proberen? Zo doe je het: vul het zakje voor driekwart met water, doe de muntjes erin en hang het met een touwtje op. Doe dit op plekken waar veel vliegen komen. Bijvoorbeeld in de buurt van jouw eettafel of bovenin het kozijn bij een openstaand raam of deuropening. Zo simpel als wat – en niet te vergeten: super effectief.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer geniale en simpele trucjes om vliegen uit je huis en tuin te verjagen.


play-sharp-fill