Zet een kommetje rijst in je kleerkast en dit is wat er gebeurt!

Soms loopt er iemand langs je en dan word je gewoon weggeblazen door de heerlijke geur die uit zijn of haar kleding komt. De geur is niet super sterk alsof er liters parfum op gespoten is, maar precies goed dat je het ruikt als je in de buurt komt. Hoe komt dat toch? Ten eerste heeft het natuurlijk te maken met dat ze hele lekkere wasmiddelen en/of een kledingspray gebruiken om het nog lekkerder te laten ruiken. Super handig zo’n spray, maar vaak bevat het wel stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de longen, dus waarom zouden we niet zelf een natuurlijke variant maken om onze kleding lekker te laten ruiken? Toen ik deze tip online tegenkwam, werd ik meteen nieuwsgierig…

Te veel wasmiddel

Niemand wil een vieze of muffe geur met zich meedragen terwijl het schone kleding is. De meest voorkomende oorzaak van een muffe geur in kleding is vaak te wijten aan het feit dat er te veel vocht of zelfs schimmel in de kledingkast zit. Daarnaast is een veelgemaakte fout is ook het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel. Te veel wasmiddel kan betekenen dat het wasmiddel niet volledig uit de kleding is gewassen, waardoor het opgehoopt wordt in de kledingstukken, wat ook weer voor een een nare, muffe of zelfs vieze geur kan veroorzaken.

Te weinig wasmiddel

Als er te weinig wasmiddel wordt gebruikt, wordt de kleding vaak niet goed schoongemaakt, waardoor de onaangename geurtjes, zoals zweet, blijven hangen. Soms ruikt je kleding zelfs al muf als het net de wasmachine uitkomt en soms ruikt het eerst fris, maar gaat de kleding later toch stinken. Dit kan te maken hebben met een aantal omgevingsfactoren. Wordt er gerookt in huis? Kook je met geurige ingrediënten zoals knoflook of uien? Of heb je huisdieren? Deze verschillende geuren kunnen allemaal in kleding doordringen.

Het geheim van een lekker ruikende garderobe vind je op de volgende pagina.


play-sharp-fill