Zo kom je zonder hulp van een arts van spataderen af!

Spataderen: Anderen merken ze misschien niet op, maar je ziet ze elke dag in de spiegel. Ze zijn niet goed voor je zelfvertrouwen en niet erg goed voor je lichamelijke gezondheid. Spataderen zijn een vervelende aandoening waar veel mensen in hun leven mee worstelen. Het is ongemakkelijk en kan een flinke deuk in je zelfvertrouwen slaan. We bedekken ze liever en doen alsof ze er niet zijn.

- Advertentie -

- Advertentie -

Hoe ontstaan spataderen?

Allereerst is het belangrijk te weten hoe je spataderen kunt krijgen. Meestal ontwikkelen ze zich geleidelijk. Wanneer de kleppen van de bloedvaten niet meer goed kunnen sluiten, stuwt het bloed zich terug in de aderen. Op die manier zetten de aderen uit en lijken ze wat groter te worden. Er is geen duidelijke oorzaak voor spataderen. In de meeste gevallen spelen leeftijd, overgewicht, staand werk en erfelijkheid een grote rol in de oorzaak.Als je van spataderen af wilt komen, volg dan deze 5 huismiddeltjes:

Symptomen

Symptomen zoals zware benen, pijn, krampen, jeuk en een branderig gevoel komen vaak voor. De brandende vraag is: hoe kom je van ze af? Er zijn veel manieren om er vanaf te komen, waaronder veel natuurlijke. En wat nog beter is, is dat je niet verder hoeft te kijken dan je keukenkastje… Hoe geweldig is dat?

Groene tomaten

Groene tomaten zijn de perfecte manier om die vervelende rode/paarse adertjes te verbergen. Het is belangrijk dat je groene tomaten kiest en niet de rode. Groene tomaten bevatten solanine, wat een zeer effectief middel is tegen spataderen. Als je geen groene tomaten in huis hebt, maar wel aardappelen? Geen probleem, aardappelen bevatten dezelfde stof en zijn dus ook een zeer geschikt middel. Hoe doe je dit? Koop groene tomaten en snijd ze in schijfjes en wrijf ze op de plekken (waar je het meeste last hebt). Doe dit ongeveer 3 minuten. Daarna zal je merken dat jouw huid wat droger is geworden, dus breng een vochtinbrengende crème of bodylotion aan. Houd dit 10 dagen vol en je zult zien dat de spataderen aanzienlijk zullen verminderen.

Lees snel verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -