Dit is de akelige realiteit van wat er gebeurt als je je navel niet wast

Ons lichaam kan soms wat vreemde en onsmakelijke dingen produceren. Maar raar genoeg zijn we vaak gefascineerd door dat wat net een beetje onsmakelijk is. Waar ligt de grens tussen fascinerend en té gruwelijk?

De kunst van ‘net genoeg’ afschuw
Het is best verbazingwekkend hoe sommige zaken ons tegelijkertijd kunnen afschrikken en aantrekken. Neem nu het uitknijpen van puistjes: het heeft iets bevredigends, maar op het moment dat je een ontsecteerd lichaam ziet, vinden velen dat een stap te ver. Dr. Karan Raj heeft de gave om in zijn video’s precies die balans te vinden tussen fascinerend en vies. Van de verrassende redenen waarom het goed voelt om met een wattenstaafje in je oor te wroeten (hoewel je dat beter niet kunt doen), tot het aftappen van overtollig buikvocht.

Een veelvoorkomend vergeten plekje
Een van zijn recente video’s laat zien wat er gebeurt als je een specifiek deel van je lichaam niet goed reinigt. Laat het verwaarlozen en je krijgt te maken met opstapeling van allerlei ongewenste stoffen met alle vieze gevolgen van dien. En waar hebben we het over? Je navel, waar anders?

Wat er allemaal in je navel kan belanden en hoe je dit het beste kan onderhouden. Lees je op de volgende pagina.


play-sharp-fill