Apple raadt af om je iPhone op te laden naast je terwijl je slaapt

Lig jij vaak in bed terwijl je iPhone aan de oplader hangt op je nachtkastje? Het lijkt de norm in 2023, maar volgens Apple is het beter om twee keer na te denken. Als je vermoedt dat een volle telefoonbatterij jou ook “oplaadt,” zul je verrast zijn door de waarheid. Lees verder om te ontdekken waarom.

Verborgen risico’s van ’s nachts opladen
Je zou kunnen denken dat je telefoon ’s nachts opladen zo onschuldig is als een slapende puppy, maar Apple suggereert dat het gecompliceerder is dan dat. Afgezien van het risico op een verstoord slaapritme en verkorte batterijlevensduur, zijn er nog ernstigere zorgen. Apple meldt dat dit gedrag kan leiden tot brandgevaar, elektrische schokken en zelfs schade aan zowel je telefoon als jezelf. Dus als je niet houdt van het idee van een “geroosterd” ontbijt, luister dan naar de experts.

Belang van ventilatie bij het opladen
Deze aanbevelingen hebben allemaal te maken met één cruciaal element: luchtcirculatie. Je telefoon, de oplaadkabel en de adapter hebben allemaal verse lucht nodig. Dus als je jouw iPhone onder je kussen bewaart alsof het een verborgen juweel is, ga je de fout in! En zoals je zou verwachten, benadrukt Apple het belang van het gebruik van officiële oplaadaccessoires. Eerlijk gezegd lijken goedkope alternatieven op de lange duur niet zo voordelig.

Lees op pagina twee waarom je nooit naast je ladende iPhone moet gaan slapen!


play-sharp-fill