Bizar: verbijstering over vleesetende strandwormen tot 3 meter lang!

Australië herbergt wezens die menigeen ’s nachts wakker zouden kunnen houden. Trechterwebspin? Vergeet het maar. Kruisquallen? Absoluut niet. Blauwgeringde octopus? Wat dacht je van nee. Welnu, we hebben nog een soort om aan je lijst toe te voegen.

De Australonuphis, ook wel bekend als een Australische strandworm, ligt vlak onder het zandoppervlak op het strand. Ja, terwijl je langs de waterlijn wandelt op een prachtig stuk strand, zijn er tal van deze wormen die wachten op hun volgende maaltijd.

Gelukkig staan mensen niet bovenaan hun menu, maar dat wil niet zeggen dat ze je niet zullen bijten. Ze worden naar het oppervlak getrokken door de stimulus van voedsel zoals rottend vlees, vis en zeewier, en onlangs ging een video viraal waarin te zien is hoe ze geen tijd verspillen om zichzelf bloot te geven zodra ze een vleugje voedsel ruiken.

Met een halve vis in de hand is te zien hoe iemand in de video het vlees op het zand legt en een Australonuphis binnen enkele seconden tevoorschijn komt. Bekijk de beelden op de volgende pagina!


play-sharp-fill