Déze 12 gezonde voedingsmiddelen moet je eigenlijk altijd in huis hebben

Een gezonde levensstijl begint bij het hebben van de juiste voedingsmiddelen in huis. Het kan echter lastig zijn om te weten welke producten je altijd op voorraad moet hebben. Daarom hebben we een handig lijstje samengesteld met twaalf gezonde voedingsmiddelen die eigenlijk altijd in je keukenkastje zouden moeten staan. Met deze basisvoorraad kun je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Eieren
Eieren zijn een klassieker voor mensen die gezond willen eten. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine D en B12, en bevatten weinig calorieën. Voeg een gekookt ei toe aan een salade of maak een omelet met groenten voor een voedzaam gerecht.

Groene groenten zoals spinazie of boerenkool
Deze groenten zijn een must-have in een gezonde keuken. Ze zijn heerlijk in pastasauzen, omeletten en salades, en zitten boordevol ijzer en andere essentiële voedingsstoffen.

Maiskorrels voor popcorn
Zelfgemaakte popcorn is een gezonde en smakelijke snack. Maiskorrels zijn glutenvrij en rijk aan antioxidanten, vitamine B1, B2 en ijzer. Kies bij het maken van popcorn voor een kleine hoeveelheid olie om het caloriegehalte laag te houden.

Griekse yoghurt
Griekse yoghurt bevat meer vetten en eiwitten dan magere yoghurt, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Het is een goede vervanger voor andere zuivelproducten in sauzen en marinades, met minder calorieën en vetten.

Lees welke andere voedingsmiddelen niet mogen ontbreken in je huis.


play-sharp-fill