Deze douchegewoonten je meer kwaad dan goed doen, moet je zeker achterwege laten

Wist je dat er eigenlijk een ‘juiste’ manier is om te douchen? Bereid je maar voor op het lager zetten van de watertemperatuur lager te zetten en om de shampoo te laten staan. Hier lees je waarmee je zou moeten stoppen bij het douchen. Douchen is een dagelijkse gewoonte voor de meesten onder ons – en dat zou het ook moeten zijn – en iedereen heeft zijn eigen routine. Sommige mensen kunnen het niet missen om elke dag hun haar te wassen, terwijl anderen een dag of twee overslaan, en de verschillen gaan nog verder…

Maar wist je dat sommige van de meest voorkomende douchegewoonten eigenlijk niet zo gezond zijn? Geloof het of niet, maar sommige van de dingen die je elke dag doet terwijl je doucht, kunnen meer effect op je hebben dan je dacht. Ontdek verder in het artikel of je douchegewoonten je meer kwaad dan goed doen.

1. Je gezicht wassen

Het is ongetwijfeld gemakkelijker en minder rommelig om je gezicht te wassen terwijl je al in de douche staat. Maar ondanks dat het gemakkelijk is, is het niet goed voor je gezicht. Het water waarmee je doucht is gewoonlijk veel warmer dan het water dat je gebruikt om je aan de wastafel te wassen en die hoge temperatuur kan je huid al snel doen uitdrogen.

2. Een zeepbakje gebruiken

Ja, dat ingebouwde zeepbakje is er voor altijd, maar het ook voor dat bedoelde gebruik benutten is niet zo’n goed idee. De meerderheid van de mensen gebruiken vandaag de dag geen blokken zeep meer, maar als je dat wel doet, wees je er dan van bewust dat je bacteriegroei kan stimuleren als je een blok zeep op één plaats laat liggen, bacteriën die zich vervolgens over je hele lichaam verspreiden wanneer je je de volgende keer inzeept.

3. Je scheermesje in de douche achterlaten

Er zijn genoeg hoekjes en gaatjes in je scheermesje die een perfect verstopplaatsje vormen voor bacteriën. Het probleem wordt alleen maar erger wanneer je scheermesje in een warme, natte omgeving blijft liggen.

Op de volgende pagina lees je welke douchegewoonten moet je nog meer achterwege moet laten.


play-sharp-fill