Dit gebeurt met jouw lichaam als je dertig dagen geen alcohol drinkt

De schadelijke effecten van alcohol op de gezondheid zijn bekend, maar een maand of langer zonder alcohol kan aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten over de voordelen van een maand zonder alcohol.

Dr. Rekha B. Kumar, medisch directeur van de American Board of Obesity Medicine, benadrukt dat de voordelen van een maand zonder alcohol per persoon kunnen variëren. Over het algemeen kan iemand die minimaal drinkt of een maand volledig stopt, een gevoel van controle over hun gezondheid ervaren en voldoening vinden in het bereiken van een doel, zoals stoppen met drinken.

Dr. Amitava Dasgupta, medisch directeur van het klinisch laboratorium aan de University of Kansas Medical Center, voegt toe dat overmatige drinkers mogelijk meer uitgesproken effecten kunnen ervaren, zoals meer mentale helderheid, verbeterde slaap, gewichtsverlies en een gevoel van “detox”. Overmatige drinkers consumeren meer dan één glas alcohol per dag.

Lees snel verder op de volgende pagina, wat de voordelen zijn van 30 dagen geen alcohol drinken.


play-sharp-fill