Dit is de reden dat je melk nooit meer in de koelkastdeur moet bewaren (het is echt zo)

Hoe vaak haal je een fles melk uit de deur van je koelkast? Voor velen van ons is dit een dagelijkse gewoonte geworden. De deur lijkt immers een toegankelijke en logische plek voor zoiets essentieels als melk. Maar zoals vaak het geval is met dagelijkse gewoontes, staan we zelden stil bij of het wel de beste manier is. Interessant genoeg adviseren experts van het gerenommeerde Britse Good Housekeeping instituut ons om dit opberggedrag te heroverwegen. En daar hebben ze goede redenen voor, die we in dit artikel graag met je delen.

De valkuil van de koelkastdeur
De koelkastdeur: het lijkt de perfecte plek. Bij elk kopje thee, koffie of kommetje ontbijtgranen is de melk binnen handbereik. Maar zo eenvoudig als het klinkt, heeft deze opbergruimte een verborgen nadeel. Hoewel het gemakkelijk en snel is, is de koelkastdeur in werkelijkheid het warmste gedeelte van je koelkast.

En dat niet alleen, het is ook de plek met de grootste temperatuurschommelingen – vooral als de deur regelmatig geopend en gesloten wordt. Deze constante veranderingen in temperatuur kunnen ervoor zorgen dat je melk en andere zuivel sneller hun frisheid verliezen dan je zou willen.

Lees snel waar je je melk wel moet bewaren op de volgende pagina!


play-sharp-fill