Dit is de reden waarom je iedere avond Vaseline op je gezicht moet smeren voordat je gaat slapen

Gedurende de nacht verlies je heel veel vocht. Zo dus ook via je gezicht. Dit vochtverlies kan ervoor zorgen dat je huid steeds iets droger wordt. Door Vaseline op je huid te smeren sluit je jouw huid af voor overmatig vochtverlies. Je huid blijft dus gehydrateerd. Je kan het ‘s nachts voor nog veel meer dingen gebruiken:

[aoa id=’1′]

[/aoa]

Vaseline in je gezicht tegen muggen
Heb je geen muggenspray in huis of houd je niet zo van sprays met DEET? Vaseline werkt prima tegen insecten. Het werkzame stofje in Vaseline, petroleum, schrikt insecten af, dus daar heb je ook gelijk geen last meer van. Vaseline op je gezicht zorgt er dus vanzelf al voor dat ze daar in ieder geval niet gaan prikken!

Make-up reiniger
Je kan Vaseline ook heel makkelijk en veilig gebruiken als make-up remover. Doe voor het slapengaan wat Vaseline op een wettenschijfje en smeer het op je gezicht. Je make-up gaat er zo onwijs snel vanaf. Bijkomend pluspunt: het is onwijs mild voor de huid.

In je haar
Doe je al wat Vaseline in je gezicht en wil je jouw haar ook een beetje extra hydratatie meegeven? Doe het dan ook eens in je haar. Smeer het (ruim) op de haarpunten voor of tijdens het douchen en de dooie punten zien er binnen een mum van tijd weer gezond en gehydrateerd uit.

Gebruik jij ook weleens Vaseline? Deel je ervaringen en tips in de reacties!

- Advertentie -