Dit is waarom je elk weekend cola door je wc moet spoelen

Cola is een van de meest gedronken en bekendste dranken ter wereld. Of je nu in het bruisende New York bent of in de diepste jungles van Indonesië, iedereen kent cola. Je zou niet verbaasd zijn, want het is heerlijk en verfrissend. Bovendien is de drank ook zeer veelzijdig. Als je minder suiker wilt, drink je gewoon cola light. Of ben je gevoelig voor cafeïne? Dan kun je het beste cola zero drinken. Er zijn wel 50 verschillende merken cola, de bekendste zijn Coca-Cola en Pepsi, maar wist je dat cola niet alleen lekker en verfrissend is? Je kan de drank ook heel goed gebruiken in het huishouden en ook voor andere dingen waar je zelf nooit aan zou denken.

[aoa id=’1′]

[/aoa]

Roest verwijderen
Je kent deze tip waarschijnlijk al, cola is een geweldig middel om roest te verwijderen. Wat je moet doen is dit: Leg het verroeste stuk in een kom met cola of giet een beetje cola over de roestige plekken. De roest zal in een mum van tijd weg zijn. Cola bevat sporen van fosforzuur, dat ervoor zorgt dat roest oplost, waardoor fietsspaken, spijkers of autobumpers er weer als nieuw uitzien. In combinatie met aluminiumfolie tip is echt geweldig. Giet wat cola over de aangetaste plek, wrijf erover met aluminiumfolie, en de roest zal voor je ogen verdwijnen. Voorzichtig. Volgens sommige gebruikers worden de beste resultaten bereikt met Cola-Light.

Verbrande potten en pannen
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens te maken gehad met aangebrande pannen en potten, want hoe langer je pannen en potten gebruikt en hoe slechter je ze verzorgt, hoe groter het risico dat het voedsel erin een keer aanbrandt. Daarna kunt u natuurlijk de pannen en potten in een sopje laten weken en ze daarna goed uitborstelen. Een andere manier om aangebrande potten en pannen schoon te maken, is door wat cola in de pan te doen en het een half uur te laten staan. Spoel de pan daarna af en hij ziet er weer als nieuw uit. Zo niet, dan kunt u het geheel herhalen en misschien wat meer helpen met het penseel.

Waterkoker
Ja kan cola dus ook gebruiken om de waterkoker mee te ontkalken. Zo werkt het: Vul de ketel met cola en breng het aan de kook. Laat de ketel 30 minuten staan. Giet de cola uit de ketel en gebruik een spons om de losse kalkaanslag weg te wassen. Breng de ketel opnieuw aan de kook met kokend water en herhaal de bovenstaande stappen tot het water helder is en er geen schilfers meer zijn. Ben je nieuwsgierig naar wat je nog meer met cola kunt doen? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

- Advertentie -