Dit is waarom je NOOIT de kerstboom voor het raam moet zetten

Statistisch gezien gebeuren de meeste huisinbraken in de maand december in de late namiddag/vroege avonduren. Dat is gemakkelijk te begrijpen aangezien jouw huis waarschijnlijk vol ligt met nieuwe cadeautjes en andere dure gadgets die je tijdens de feestdagen hebt gekregen of nog gaat geven. Met dat in gedachten zijn er bepaalde dingen die je misschien moet doen om inbrekers op afstand te houden.

1. Post niet te veel op sociale media.

Als iemand het specifiek op jou en je huis heeft gemunt, is de kans groot dat ze je op sociale media hebben gelokaliseerd. Misschien hebben ze het op jou gemunt omdat je je rijkdom te veel online deelt. Dus als je weg bent, en je post over je activiteiten, dan weten ze wanneer je huis leeg is. Als je toch iets wilt posten, wacht dan even tot je weer thuis bent.

2. Laat geen verborgen sleutel buiten jouw huis achter.

Een sleutel buiten je huis verborgen houden is het oudste “geheim” dat iedereen kent. Zelfs als een inbreker niet weet waar je hem bewaart, kunnen ze gissen en hem uiteindelijk vinden. Daarom kun je de verborgen sleutel het beste verwijderen en in plaats daarvan aan een vertrouwde buurman geven om te bewaren tot je terug bent of zodat die elke dag je huis kan controleren.

Lees op de volgende pagina waarom je nooit, maar dan ook echt nooit je kerstboom voor het raam moet zetten!


play-sharp-fill