Dit zijn 7 dingen die je absoluut niet in je koelkast moet leggen!

Vrijwel alle boodschappen die we doen, zetten we meteen in de koelkast om ervoor te zorgen dat ze niet snel bederven. Hierbij kun je denken aan fruitsoorten, zoals bessen, maar ook bijvoorbeeld tomaten en groentesoorten. Maar, wist je dat dit helemaal niet hoeft voor bepaalde producten? Vaak kan een koelkast juist ervoor zorgen dat je boodschappen sneller verderven dan je denkt. Daarom hebben we hieronder een lijstje opgesteld met producten die je niet meer in de koelkast hoeft te bewaren en gewoon in je keukenkast kan bewaren.

Brood

Als je brood hebt gekocht, kun je het niet altijd meteen op. Zoals we weten, kan brood al heel snel beschimmeld raken als je het in de keuken bewaard, bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook zo, dat als je het in de koelkast bewaard, dat het al heel snel hard en niet eetbaar meer kan zijn. Dit is natuurlijk zonde, want je hebt het niet volledig kunnen eten. De tip is hier om je brood niet in de koelkast, maar in de vriezer te bewaren. Zo kun je nog lang genieten van je brood en blijft het een lange tijd goed. Ook heel handig als je niet altijd tijd hebt om even brood te gaan halen.

Uien

Ben jij iemand die uien bewaart in de koelkast? Dan wordt het hoog tijd om al je uien uit de koelkast te halen. Niet alleen kan het nare geuren verspreiden in je koelkast, maar kan het ook zijn dat ze snel verslappen en dus weggegooid moeten worden. Uien kunnen het best bewaard worden in een donkere en koele ruimte, omdat ze dan langer meegaan en ook niet snel verslappen. Wel is het zo, dat als je groene steeltjes ziet komen uit je ui na een tijdje, dat ze dan ook niet geheel te gebruiken zijn.

Knoflook

Net zoals uien, hoort knoflook niet in de koelkast. Niet alleen krijg je minder smaak in de knoflook peultjes, maar krijg je ook een sterke geur in je koelkast die niet meer zo makkelijk weg te krijgen is. Het beste idee is om ook knoflook in een koele en donkere ruimte te bewaren, zoals bijvoorbeeld in een keukenkastje, zodat het ook niet wordt blootgesteld aan zonnestralen, waardoor je knoflook kan gaan bederven. Ben je benieuwd naar nog meer producten die niet in de koelkast horen?

Lees dan snel verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill