DRAMA: Hoe Tamara’s Jacuzzi in haar achtertuin een buurt oorlog ontketende

Stel je voor: na een lange en zware werkdag thuiskomen en even volledig ontspannen in je eigen jacuzzi. Dat is voor Tamara uit Dalfsen de ideale manier om te ontladen. Maar haar buurman is er allesbehalve blij mee. Volgens hem is het geluid van de jacuzzi, vooral tijdens de avonduren, ondraaglijk. En daarmee ligt een gevoelige kwestie op tafel.

De klacht en de huurovereenkomst
Tamara huurt haar huis van de wooncorporatie Vechthorst en heeft sinds enkele jaren een jacuzzi onder een overkapping in haar achtertuin. Ze beschrijft het als een luxemodel, compleet met jets en bubbels. Maar diezelfde jets en bubbels, samen met een zoemende pomp, vormen een doorn in het oog voor sommige buren. Klachten over geluidsoverlast zijn al een tijdje aan de orde van de dag.

Een ongewenste groepschat en juridische stappen
Het is nooit leuk om te ontdekken dat mensen een groepschat over je hebben. Tamara kwam erachter en lichtte haar wooncorporatie in dat de onderlinge verhoudingen in de buurt niet soepel verliepen. Een aantal andere buren ervaart echter geen problemen, waardoor het conflict complexer wordt. Het feit dat deze zaak uiteindelijk voor de rechter komt, is iets wat zowel Tamara als de wooncorporatie liever had vermeden.

Lees verder op de tweede pagina hoe dit verder afliep.


play-sharp-fill