DRAMA: Wasbeer verminkt gezicht van meisje, 13 jaar later komt haar wens uit…

Charlotte Ponce was pas drie maanden oud toen zij het slachtoffer werd van een gruwelijk ongeluk waarbij haar gezicht zo erg werd verminkt, dat de baby bijna niet meer te herkennen was. Dit was echter niet de daad van een mens, maar van een huisdier en nee niet een standaard huisdier als een hond of kat, maar een wasbeer…

Charlottes ouders zullen heel wat nachten wakker hebben gelegen over het feit dat ze ooit een wasbeer als huisdier in huis hebben gehaald. Wat er precies gebeurde dat de wasbeer de kleine Charlotte aanviel? Nadat de ouder hun dochter een flesje melk hadden gegeven, spuugde zij de laatste slok uit en die liep langs haar wang. De wasbeer ontdekte dit, raakte geobsedeerd door de lucht van de melk, sprong op Charlotte en verminkte haar gezicht door de bijna de gehele rechterkant van haar gezicht af te bijten.

Voogdij

Haar biologische ouders verloren de voogdij over Charlotte en haar oudere broer onmiddellijk na het afschuwelijke incident. Charlotte en haar broer kwamen bij andere familieleden wonen, namelijk Ponce (57) en Timothy (66). Door de aanval van het “huisdier” verloor Charlotte haar rechteroor, neus en een deel van haar lippen en wang. In feite, overleefde ze de aanval bijna niet en zal voor de rest van haar leven met deze verminkingen moeten rondlopen.

Het resultaat: tientallen operaties aan Charlottes gezicht om alles to mooi mogelijk te maken voor het meisje. Je zal denken dat opgroeien met een verminkt gezicht en tientallen operatie je de hoop langzaam verliest, maar Charlotte bleef hoop houden en zelfs dromen! En na lang wachten kwam haar droom uit. Wat dat is en hoe het inmiddels met Charlotte gaat?

Operaties

Als gevolg van haar traumatische ervaring moest Charlotte talrijke operaties ondergaan en leed zij op jonge leeftijd aan vele depressies. Maar inmiddels gaat het een stuk beter met haar. Ze heeft vrienden op school gevonden met wie ze leuke dingen doet. Ondanks alle operaties om haar gezicht weer in vorm te krijgen, heeft Charlotte nooit geklaagd over haar lot. “Ze is een vechter,” zegt haar plastisch chirurg, Dr. Kongkrit Chaiyaste.

Ze is vaak gestraft, maar ze heeft nooit gehuild of boos geweest.” De afgelopen vijf jaar heeft Chaiyaste in het ziekenhuis vele operaties aan haar gezicht ondergaan. Maar de laatste operatie zou een zeer belangrijke zijn voor het dappere meisje. Met deze operatie hopen de artsen haar oor te reconstrueren, met behulp van weefsel uit haar maag. Deze operatie zal één van Charlotte’s dromen vervullen: Ze zou graag oorbellen dragen.

Ze zou eindelijk de oorbellen kunnen dragen die ze in de loop der jaren had verzameld voor het geval ze ooit een oor zou krijgen. Tijdens de anderhalf uur durende operatie gebruikten de artsen hetzelfde maagweefsel dat zij reeds hadden gebruikt om haar bovenlip en rechterwang op te vullen.

Resultaat

Haar wilskracht en vastberadenheid is het mooiste van dit alles. Charlotte wil zelf biomedisch ingenieur worden als ze ouder is, zodat ze protheses kan maken voor mensen die zelf ook lichaamsdelen hebben verloren. Haar operatie was succesvol. Het piercen van de oorbellen moest echter nog even wachten, want toen men tijdens de operatie direct probeerde een gaatje voor haar te prikken, ontstond er een wond die niet wilde genezen. Intussen heeft zij echter het verlangde gaatje voor de oorbel en kan zij deze nu kiezen uit 50 verschillende oorbellen die zij reeds heeft verzameld.”
play-sharp-fill