Een pyjama twee nachten elkaar dragen? Dit kan je beter niet doen om deze reden

Veel mensen vinden een pyjama onmisbaar voor een goede nachtrust, maar ben je je bewust van een veelvoorkomende fout die invloed kan hebben op je gezondheid en welzijn? Het gaat om het dragen van dezelfde pyjama gedurende meerdere nachten zonder deze te wassen. Misschien vind je het normaal om de pyjama een paar nachten achter elkaar te dragen, maar wist je dat mannen gemiddeld 13 nachten en vrouwen zelfs 17 dagen dezelfde pyjama dragen?

Dit klinkt niet alleen onhygiënisch, maar is ook bewezen ongezond. Deze gewoonte, hoewel vaak over het hoofd gezien, kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen. Het is een alledaags onderwerp waar velen van ons niet bij stilstaan, maar dat wel degelijk de aandacht verdient. Laten we dieper ingaan op de redenen waarom deze praktijk problematisch kan zijn, de wetenschap erachter, en wat je kunt doen om gezonder te slapen.

Er zijn onderzoeken uitgevoerd naar de gevolgen van het slapen in dezelfde, ongewassen pyjama voor meerdere nachten. De resultaten zijn verontrustend: het is ronduit slecht voor je gezondheid! Veel mensen denken er misschien niet over na, omdat ze geloven dat een pyjama ’s nachts niet vies wordt. Maar wat gebeurt er echt als je dezelfde pyjama meerdere nachten draagt?

Dat lees je op de volgende pagina.


play-sharp-fill