Eet iedere avond een lepel honing en kijk wat er kan gebeuren met je lichaam

De meesten van ons gebruiken honing als we keelpijn hebben of ziek zijn. Het wordt ook vaak gebruikt als masker om een zijdezachte huid te krijgen. Wat we niet weten is dat honing door wetenschappers wordt beschouwd als een superfood. Als toevoeging aan je dagelijkse voeding is het heerlijk en gezond, maar als je elke avond een lepel honing eet, zal je lichaam alle goede eigenschappen van dit supervoedsel opnemen.

Een goede nachtrust.
Honing bevat een voedingsstof die tryptofaan heet, een hormoon dat ontspanning bevordert. Zodra je een hap honing neemt, geeft het je lichaam het signaal dat “het tijd is om naar bed te gaan”. Ons lichaam heeft aminozuren nodig, maar die krijgen we alleen uit voedsel, en een van die voedingsmiddelen is honing. Als je te veel suiker eet voor het slapen gaan, kun je lang wakker blijven. Het eten van slechts een beetje glucose voordat je in de wol kruipt, stimuleert de hersenen om te stoppen met de productie van orexine – een neurotransmitter die ons wakker houdt. Dus als je een beetje honing aan je thee toevoegt voordat je gaat slapen, zul je zoete dromen hebben.

Honing helpt de bloeddruk te verlagen.
Hoge bloeddruk is een van de factoren die hartproblemen veroorzaken. Bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hartziekten, en het gebruik van honing kan helpen deze te verlagen. Een stabiele bloeddruk is belangrijk voor het behoud van een gezond hart. Honing bevat een antioxidant waarvan is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt. Elke avond een lepel honing nemen is een goede manier om je bloeddruk te verlagen. Honing kan helpen je hartdruk te verlagen. En dankzij het kalmerende effect op de bloedvaten kan het de bloeddruk verlagen. Studies bij ratten en mensen hebben aangetoond dat het eten van honing de bloeddruk slechts licht verlaagt. Conclusie: Het eten van honing kan leiden tot een lichte verlaging van de bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor hartziekten.

Welke andere gezondheidsvoordelen honing voor je lichaam kan hebben, lees je op de volgende pagina.


play-sharp-fill