Eindelijk van bladluizen af met dit eenvoudige huismiddeltje

Bladluizen zijn een veelvoorkomend probleem voor planten. Vooral tomatenplanten, kruiden en rozen worden vaak getroffen. Ook balkonplanten kunnen worden aangetast, omdat bladluizen op het balkon weinig natuurlijke vijanden hebben en een echte plaag kunnen worden. Om je planten te redden, moet je zo snel mogelijk van het ongedierte afkomen. Koffiedik heeft zich bewezen als een huismiddeltje tegen bladluizen.

- Advertentie -

- Advertentie -

Bladluizen kunnen niet alleen schimmels en ziekten overdragen, ze kunnen er ook voor zorgen dat de aangetaste plant niet goed groeit of zelfs doodgaat. Met koffiedik kun je het probleem weer onder controle krijgen. Maar let op – er zijn enkele dingen waar je op moet letten en niet alle koffie is geschikt.

Huismiddel tegen bladluizen: Koffiedik kan helpen!
De cafeïne in koffie werkt als een zenuwgif voor bladluizen. Hoewel er niet zoveel cafeïne in koffiedik zit, is de hoeveelheid voldoende om de bladluizen te bestrijden. De luizen hoeven alleen maar in aanraking te komen met de cafeïne, via aanraking of inademing. De kleine plaagbeestjes sterven uiteindelijk na korte tijd. Een studie heeft echter aangetoond dat koffiedik van espresso nauwelijks nog bioactieve stoffen bevat en weinig effect heeft op het ongedierte. Dus als je koffiedik als huismiddel tegen bladluizen wilt gebruiken, kun je beter een andere koffiesoort kiezen. Lees op de volgende pagina hoe je te werk gaat.

- Advertentie -
- Advertentie -