Expert deelt eenvoudige truc waarmee je binnen 10 seconden van je hoofdpijn af kunt komen

Mensen die vaak last hebben van hoofdpijn of zelfs migraine weten hoe moeilijk het kan zijn. Die kloppende, aanhoudende pijn kan zowel mentaal als fysiek uitputtend zijn. Maar wat als er nu een eenvoudige truc is waarmee je binnen 10 seconden van je hoofdpijn af kunt komen? Een gerenommeerde fysiotherapeut genaamd David Reavy beweert dat dit mogelijk is.

Het begrijpen van verschillende hoofdpijnsoorten

Voordat we naar het trucje gaan, is het belangrijk om te begrijpen dat verschillende soorten hoofdpijn verschillende oorzaken en triggers hebben. Door deze oorzaken te begrijpen, kun je stappen ondernemen om je pijn te verlichten of zelfs te voorkomen.

Spanningshoofdpijn: Een veelvoorkomende variant

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn waar veel mensen mee te maken hebben. Deze pijn kan variëren van een doffe tot matige intensiteit en kan regelmatig of af en toe optreden. Kenmerkend voor spanningshoofdpijn is dat de pijn zich rondom het hoofd bevindt en beide zijden beïnvloedt. Soms kunnen ook de ogen pijnlijk aanvoelen bij deze vorm van hoofdpijn.

De rol van de kauwspier

Stress, angst, slaaptekort en uitdroging zijn bekende oorzaken van spanningshoofdpijn. Maar er is nog een factor die een belangrijke rol kan spelen bij dit type hoofdpijn: de kauwspier. Deze krachtige spier in het gezicht, rond de wang en kaak, is verantwoordelijk voor kaakbewegingen. Wanneer de kauwspier te gespannen is, kan dit leiden tot spanningshoofdpijn. De spanning in de kauwspier kan zich verspreiden naar de nek, schouders en het hoofd. Gelukkig is er een eenvoudige massagetechniek die kan helpen deze spierspanning te verminderen. Op de volgende pagina lees je precies welke eenvoudige massagetechniek je moet gebruiken.


play-sharp-fill