Expert: “Deze fout mag je nooit meer maken tijdens het wassen van je haar!”

Het wassen van je haar kan nogal een klus zijn, dus heb je er ook niet altijd zin in. Echter, hebben we niet altijd door dat we vele fouten maken. Zo wil je bijvoorbeeld meteen je haar gedroogd hebben nadat je het hebt gewassen, of gebruik je meteen te veel shampoo om je haar zo schoon mogelijk te krijgen. Hoe was je nou eigenlijk je haar en beschadig je het zo min mogelijk?

- Advertentie -

- Advertentie -

Hoofdhuid wassen

Wat we vaak doen is een enorme hoeveelheid shampoo nemen en het vervolgens gewoon op ons haar wrijven. Maar, wist je dat dit juist niet de goede techniek is? Hiermee reinig je namelijk je hoofdhuid niet. Dus, neem een kleine hoeveelheid shampoo, smeer het uit op je handen en wrijf het vervolgens in je haar en masseer je hoofdhuid. Als je gezond haar wilt hebben, moet je ook goed zorgen voor je hoofdhuid. Begin bij je kruin en werk het af naar de punten.

Niet goed afspoelen

Dit kan weleens zorgen voor vettig of zompig haar, dus tijdens het uitspoelen is het een tip om een kam te gebruiken zodat je alle shampoo en conditioner eruit kunt krijgen. Hiermee verminder je ook nog eens de kans op beschadiging. Na afloop is het uiteraard ook een aanrader om te controleren of er geen restjes shampoo in je haar blijft.

Lees verder op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -