Expert luidt noodklok: “Stop deze dingen niet meer in de vaatwasser!”

Wanneer we hebben gekookt, willen we zo snel mogelijk af van het vaat, want een volle wasbak is natuurlijk ook geen gezicht. Alleen is het zo dat je niet alle vaat in de vaatwasser mag doen, omdat het bepaalde pannen en voorwerpen kan beschadigen. Daarnaast kan het ook je vaatwasser beschadigen, wat misschien ook kan leiden tot roest, en dit wil je absoluut niet. Hieronder hebben we een lijstje gevormd met de voorwerpen die je hoe dan ook niet in de vaatwasser mag doen.

- Advertentie -

- Advertentie -

Messen
Het liefst doen we al het vaat dat we hebben gebruikt om te koken in de vaatwasser, omdat het tijd scheelt. Maar, dat wordt niet aangeraden, voornamelijk met messen. Het is namelijk zo dat de messen botter kunnen worden en het kan er ook voor zorgen dat de houten handvatten op een gegeven moment los kunnen, waardoor je je messen niet meer kunt gebruiken. Daarnaast kunnen de scherpe randjes van de messen het beschermende laagje in je vaatwasser beschadigen wat op den duur kan leiden tot roest. Zo raak je niet alleen je messen kwijt, maar beschadig je ook nog eens je vaatwasser.

Gietijzer braadpannen
Met gietijzeren braadpannen is het een lastig verhaal, want je wilt natuurlijk altijd schone pannen willen gebruiken. Alleen is het zo dat je heel goed hiervoor moet zorgen om er een lange tijd gebruik van te kunnen maken. Dus, om ervoor te zorgen dat je braadpan niet gaan roesten, moet het ingesmeerd zijn met een laagje olie en wordt het dus ook sterk afgeraden om het in de vaatwasser te doen. Als je het in je vaatwasser plaatst, is de kans enorm groot dat het daarna niet meer te gebruiken is. Op de volgende pagina kun je meer voorwerpen vinden die je niet in de vaatwasser mag doen, maar stiekem toch wel doet.

- Advertentie -
- Advertentie -