Expert: “Met dit trucje zien jouw badkamertegels binnen no-time weer stralend uit!”

Het schoonmaken van de voegen en tegels in de badkamer is niet mijn favoriete huishoudelijke klusje. Als je de tegels een tijdje niet schoonmaakt, verliezen ze hun glans en krijgen ze vlekken van hard water en kalkaanslag. De voegen, die wit horen te zijn, worden geel, rood of zelfs zwart. Dit betekent dat er schimmel in uw douche, badkuip of ergens anders in de badkamer zit. Dus, zorg ervoor dat het nooit zover komt. Mocht het toch zover komen: ik heb een paar trucjes die echt helpen en je leven (een beetje) makkelijker en minder frustrerend zullen maken.

- Advertentie -

- Advertentie -

Warm Water
Op zoek naar de beste en meest milieuvriendelijke manier om de badkamertegels en -voegen schoon te maken? Begin met een emmer, warm water, een harde borstel, en wat elleboogwerk. Dit zal schimmel niet voor altijd doen verdwijnen, maar het schrobben van de voegen zorgt er wel voor dat het vuil en andere viezigheid eraf gaat. Zorg ervoor dat u cirkelvormige bewegingen maakt tijdens het schrobben van de tegels.

Citroen
Je kunt ook je eigen (natuurlijke) schoonmaakmiddel maken met citroen, afwasmiddel en borax. Meng 75 mg borax met een halve theelepel citroenolie en voeg afwasmiddel toe tot het een pasta is. Je kunt het gebruiken voor de voegen, maar het is ook een goed schoonmaakmiddel voor de tegels. Laat de pasta een tijdje intrekken en spoel de tegels af met warm water. Gebruik cirkelvormige bewegingen voor een beter resultaat. Benieuwd hoe een kaars te pas kan komen bij het schoonmaken van de badkamertegels- en voegen? Je lees het op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -