Je geboortemaand bepaalt welke ziekten je krijgt? Volgens diverse studies is één maand in het bijzonder nadelig

Hoe bijgelovig het ook klinkt, er bestaat een aantal studies dat zich richt op de connectie tussen de geboortemaand van een persoon en de invloed op de gezondheid.

- Advertentie -

Januari
Mensen die in de eerste maand van het jaar geboren zijn, lijden meer dan gemiddeld aan een hoge bloeddruk, longkanker en hartziekten. Bovendien komen diabetes type 2 en obesitas tweemaal zo vaak voor. Uit diverse studies blijkt dat mensen die in januari en december geboren zijn, een grotere kans hebben op depressie en schizofrenie. Maar over het algemeen heeft deze groep een hoge levensverwachting.

Februari
Mensen die in februari geboren zijn, hebben vaak last van een zwak immuunsysteem. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een pollenallergie. Bovendien komen long- en prostaatkanker en calciumopbouw vaker voor in deze groep. Positief is dat mensen die in februari geboren zijn, zelden gebeten worden door insecten en over het algemeen geen last hebben van ademhalingsziekten.

Maart
Ben je in maart geboren? Dan heb je vaker last van pijn op de borst. Tevens komen overgewicht of anorexia vaak voor bij vrouwen in deze groep. Het lichaamsdeel waar mensen die in maart geboren zijn vaak problemen ervaren is het hart. Ze lijden vaak aan ventriculaire fibrillatie, hartklepstoornissen en hartfalen. Zoals bij mensen die in februari geboren zijn, hebben mannen en vrouwen in deze groep vaak last van pollenallergieën.

Lees de rest op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -