Gebruik jij wel eens wasverzachter? Wees gewaarschuwd… lees dit eens

Wanneer je de was doet, is de kans groot dat je regelmatig een scheut wasverzachter toevoegt. Het maakt immers je wasgoed zacht en laat het heerlijk ruiken. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die fles zit en of het wel zo goed voor je is? Het blijkt dat er enkele punten van zorg zijn rond het gebruik van wasverzachter. Hier is waar je op moet letten:

1. Chemische ingrediënten
Veel wasverzachters bevatten chemicaliën die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit omvat ftalaten, die in verband zijn gebracht met hormoonverstoring, en benzylacetaat, dat is geassocieerd met longirritatie.

2. Milieuoverwegingen
De chemicaliën in wasverzachters kunnen ook het milieu belasten. Ze komen via het afvalwater in onze rivieren en zeeën terecht, waar ze schade kunnen aanrichten aan het aquatische leven en het ecosysteem kunnen verstoren.

3. Kleding en machines
Ondanks dat wasverzachter bedoeld is om je kleding zacht te houden, kan het bij overmatig gebruik vezels beschadigen. Bovendien kan het ophopen in wasmachines, wat kan leiden tot verstoppingen of zelfs schimmelvorming.

Lees snel verder op de volgende pagina.


play-sharp-fill