GEWELDIG: Oma geeft raad: “zo hang je de was op!”

Wat je misschien niet weet, zijn de specifieke technieken die kunnen worden toegepast bij het ophangen van de was aan de lijn. Hieronder hebben we enkele handige tips verzameld van oma, die je mogelijk kunnen helpen om het beste uit je waslijn te halen en je was efficiënt te laten drogen.

- Advertentie -

- Advertentie -

1 Shirts ondersteboven hangen
Je bent waarschijnlijk gewend om je shirts te hangen aan de mouwen, omdat het er natuurlijker uitziet en misschien ook logischer lijkt. Echter, kun je door de wasknijpers die je gebruikt, afdrukken krijgen in je shirts die je er niet snel uitkrijgt door ze te strijken. Daarom wordt het aangeraden om de shirts ondersteboven te hangen, zodat je de afdrukken alleen aan de onderkant komen en die makkelijker te strijken zijn.

2 Sokken met de tenen naar boven
Het wordt zeer afgeraden om sokken op te hangen bij de hielen, omdat dit enorm kan uitrekken door de zwaarte, maar ook door de wasknijpers. Hierdoor kan je sok uiteindelijk losser komen te zitten om je hiel en blijft het steeds afzakken. Dit wil je natuurlijk niet, omdat het hartstikke vervelend kan zijn om je sok steeds omhoog te trekken. Om deze reden is het een advies om sokken met de tenen naar boven te hangen.

3 Wasknijpers zuinig gebruiken
Wist je dat je niet per se 1 wasknijper per kledingstuk hoeft te gebruiken? Je kan ook meerdere kledingstukken met één wasknijper vastzetten, ondanks het feit dat je denkt dat de rest van de kleding dan niet droogt. Vroeger werd dit gedaan om geld te besparen, omdat het niet voor iedereen haalbaar was. Op zich geen verkeerd idee als je er goed over nadenkt.

Ontdek meer tips van oma op de volgende pagina.

- Advertentie -
- Advertentie -