Wauw! Waarom naakt slapen je helpt om af te vallen – en 9 andere verrassende vetverbrandingstrucs

Gewichtsverlies injecties, een rage onder beroemdheden zoals Elon Musk en Jeremy Clarkson, zijn tegenwoordig in opkomst. Onderzoek wijst uit dat één van deze medicijnen, genaamd Wegovy, mensen kan helpen om tien procent van hun lichaamsgewicht te verliezen.

Op dit moment zijn deze injecties alleen beschikbaar via gewichtsverliesklinieken in ziekenhuizen, maar ze zullen naar verwachting ook beschikbaar worden gesteld door huisartsen in Engeland aan NHS-patiënten met een BMI hoger dan 35 en een gewichtsgerelateerde aandoening, zoals diabetes of hoge bloeddruk.

Hoewel het advies is om de injecties maximaal twee jaar te gebruiken, hebben wetenschappers vorige week onthuld dat als je ze aangeboden krijgt, je er mogelijk voor onbepaalde tijd afhankelijk van moet zijn – vergelijkbaar met het gebruik van statines voor een hoog cholesterolgehalte. Er worden ook nare bijwerkingen gemeld, waaronder duizeligheid, misselijkheid, blauwe plekken, geheugenverlies, vermoeidheid en maag- en nierproblemen.

Met al deze praatjes over afslankinjecties lijkt het misschien alsof de eerder beproefde methoden niet meer werken, waaronder de klassieke regel voor gewichtsverlies: de aanpak van “calorieën in versus calorieën uit”. Lees verder op de volgende pagina wat dan wel eventueel kan helpen!


play-sharp-fill