HANDIG: ‘Dit is het allerbeste tijdstip om te gaan douchen’ aldus experts

Beste en slechtste tijdstippen
We discussiëren natuurlijk het meest over ’s ochtends of in de avond douchen, maar er zitten nog zoveel meer tijdstippen tussen. Dit zijn de beste en slechtste tijdstippen om onder de douche te stappen.

- Advertentie -

1- Best: Ochtend
In de ochtend douchen moet je maar zin in hebben en je loopt gedurende de dag natuurlijk wel het risico om weer vies te worden. Toch heeft het meer voordelen dan je denkt. Je zweet namelijk ook gedurende de nacht. Dit spoel je er in de ochtend gewoon weer lekker af. Ook psychologisch heeft het zijn voordelen. Zie het als een soort van rustige manier om bij te komen en jezelf voor te bereiden op een drukke dag.

2- Slechtst- Middag
Er zitten maar weinig voordelen aan in de middag douchen. Qua hygiene doet het nagenoeg niets en je loopt zelfs het risico om rond het midden van de dag al ‘in te kakken’.

3- Best: Voor het slapen
De beste tijd om te douchen is onoverkoombaar voor je naar bed toe gaat. Zo stap je fris in je bed en je neemt de bacteriën van onderdag dus ook niet mee tussen de lakens. Je slaapkwaliteit kan ook verbeteren door ’s avonds te douchen.

4- Slechtst: Als je al een keer gedoucht hebt
Te vaak douchen zorgt ervoor dat je huid vocht verliest en dit heb je nodig. Als je te vaak onder de douche stapt heb je een hoger risico op allerhande huid- en zelfs haarproblemen. Sla een extra keer douchen dus beter over.

5- Best: Als je gestresst bent
Ben je gestresst? Dan kan een heerlijke, warme douche je helpen om te ontspannen. Het heeft namelijk ook iets meditatief, onder het warme stromende water staan en al je zorgen van je afspoelen. Ga als je jezelf gespannen voelt dus vooral lekker douchen!

- Advertentie -
- Advertentie -