Hekel aan strijken? Ontdek slimme alternatieven om strijken te omzeilen!

Voor sommigen een meditatieve bezigheid, voor anderen een klusje dat ze liever overslaan, met als resultaat gekreukelde kleding. Maar wist je dat er andere manieren zijn om je kleding glad te maken zonder een strijkijzer te hoeven gebruiken? Hier zijn vier praktische tips die je dagelijks leven een stuk aangenamer kunnen maken, en je zorgen om gekreukelde kleding wegnemen.

Stoom je kleding
Laat de stoom niet alleen uit je oren komen als je aan strijken denkt, maar benut het als een efficiënt alternatief. Hang het gekreukte kledingstuk simpelweg aan een hanger in je badkamer en laat de douche enkele minuten opwarmen. De opkomende stoom in de badkamer strijkt niet alleen je zorgen weg, maar ook de kreukels uit je kleding. Na een verfrissende douche ben jij klaar voor de dag, met strakke kleding als een bijkomend voordeel.

Watersprayen
Een eenvoudige plantenspuit kan een gamechanger zijn voor verschillende stofsoorten. Denk eraan om het kledingstuk niet doorweekt te maken; een paar verstuivingen volstaan. Spray vanaf een afstand en laat het rustig drogen. Geen tijd om te wachten? Een föhn kan het vochtige kledingstuk snel drogen en glad maken. Voor meer slimme suggesties, vervolg op de volgende pagina.


play-sharp-fill